• ‘Wij ontzorgen jou en jouw team door er te zijn wanneer het nodig is, als klankbord en als samenwerkingspartner. We delen onze kennis, ook als het gaat om complexe onderwerpen zoals een vechtscheiding of het uitvoeren van een veiligheidscheck.’

    Jan-Dick den Das, teammanager Jeugd Veilig Verder

Aanmelden gezin

Gezinnen kunnen zich niet zelf aanmelden bij Jeugd Veilig Verder. Aanmeldingen vinden plaats door wijkteams of na uitspraak van een rechter.

De wijkteams
Wijkteams hebben een laagdrempelig karakter en staan dicht bij de gezinnen en lokale voorzieningen in de buurt. Wijkteams bieden vooral preventieve hulp om zo kleine problemen klein te houden en zo snel als mogelijk op te lossen. Als de situatie daarom vraagt, kan het wijkteam consultatie vragen aan Jeugd Veilig Verder. Waar nodig zal een gezin dan klant van Jeugd Veilig Verder worden. Voor de aanmeldroute kunnen wijkteams direct contact opnemen via email: centraalsecretariaat@jeugdveiligverder.nl en telefoon: 088 51 112 22.

Als professionals zich zorgen maken over een kind, kunnen ze altijd contact opnemen met een wijkteam, of bellen met Veilig Thuis 0800-2000. Professionals kunnen op werkdagen ook rechtstreeks contact opnemen met een Veilig Thuis in hun regio. Op www.vooreenveiligthuis.nl vindt u  per regio de contactgegevens.

Justitie
Als een kind te maken krijgt met een uitspraak van de rechter omdat er een strafbaar feit is gepleegd of het onder toezicht is gesteld, wordt het gezin klant bij Jeugd Veilig Verder.

Meer info

Wil je weten hoe je een gezin aanmeldt, of wil je advies inwinnen?

Bel 088-51 112 22

Volg ons ook op Social Media