• ‘Onze hele organisatie is gericht op kennis delen en samenwerken; met gezinnen, met sociale wijkteams en met onze ketenpartners. Samen willen we hetzelfde; dat kinderen veilig opgroeien en hun talenten kunnen ontwikkelen.’

    Irma Stroet, directeur Jeugd Veilig Verder

Over ons

Jeugd Veilig Verder is een coöperatie en telt op dit moment twee leden: Jeugdbescherming Regio Amsterdam en Lumens. We verbinden op deze wijze expertises op een duurzame wijze, terwijl we de ruimte creëren om nieuwe leden toe te laten voor een nog sterker verbond voor de veiligheid en talentontwikkeling van jeugd. Deze organisatievorm is een innovatie in de wereld van gecertificeerde instellingen. Dat we een coöperatie zijn, heeft alles te maken met ons rotsvaste geloof in de kracht van netwerkpartnership en krachtenbundeling. Daarom staan we open voor toetreding van nieuwe partners. Partners die onze visie delen en mee willen werken aan blijvende veiligheid.

Coöperatie Jeugd Veilig Verder is een gecertificeerde instelling die uitvoering geeft aan justitiële jeugdbescherming, jeugdreclassering en preventieve jeugdbescherming. Talentontwikkeling speelt hierbij een belangrijke rol. Als coöperatie hebben we de kennis en ervaring in huis die nodig is om blijvende veiligheid en een kansrijk toekomstperspectief waar te maken. Dit wordt onderstreept door bewezen resultaten ten aanzien van kindveiligheid van Jeugdbescherming Regio Amsterdam en haar gezinsgerichte aanpak en de wijze waarop Lumens wijken en bewoners kent, de taal van de jeugd spreekt en weet wat hen inspireert. Op basis van deze inspiratie ontwikkelen talenten zich. We werken intensief samen met sociale wijkteams; zij vervullen een centrale rol in de hulpverlening. Zo bouwen we samen aan toekomstperspectief voor jeugd.