• ‘Als kind moet je veilig op kunnen groeien, goed verzorgd worden en kunnen ontdekken wie jij bent, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Soms zijn er problemen thuis waardoor dit lastig is. Wij zijn er voor jou en helpen de problemen thuis aanpakken. Zodat jij veilig verder kunt.’

    Anoek Janssen, Jeugd Veilig Verder

De klantenraad en jij

Jeugd Veilig Verder vindt de mening van klanten heel belangrijk. We willen graag weten hoe we jou en je familie beter kunnen helpen. Wat gaat goed, wat kan beter? Jullie mening telt, of je nou jong bent of oud. Daarom vinden we het belangrijk dat er een klantenraad is. Omdat we onderdeel zijn van Jeugdbescherming Amsterdam kun je voor meer informatie over de klantenraad terecht op de website van onze moederorganisatie.

Deze klantenraad bestaat uit jongeren zoals jij, maar ook ouders en verzorgers die uit eigen ervaring mee kunnen praten over onze aanpak. De raad heeft regelmatig overleg met het bestuur van Jeugd Veilig Verder en geeft advies over wat al goed werkt en over wat er beter kan.

Als je 16 jaar of ouder bent mag je deel nemen aan de klantenraad. We hopen dan ook dat je jezelf aanmeldt als je interesse hebt!

De bedoeling van de klantenraad

Zoals gezegd is de klantenraad bedoeld om te toetsen of onze werkwijze aansluit op de behoefte van onze klanten. Oftewel: doen we het nog goed? Leden van de klantenraad zitten er daarom niet om alleen hun eigen belang te vertegenwoordigen, maar om namens al onze gezinnen te zorgen dat we ons doel niet uit het oog verliezen.

De klantenraad ziet er op toe dat onze werkwijze in het belang is van gezinnen, zoals we dat in onze visie en missie voorop stellen. Kortom, een heel verantwoordelijke taak! Onderwerpen die aan bod komen zijn behalve onze werkwijze, onder andere het beleid en communicatie.

Wat houdt deelnemen in?

Als lid van de klantenraad kom je een paar keer per jaar met de andere leden bij elkaar. Je denkt en praat mee en geeft gevraagd en ongevraagd advies over zaken die jij belangrijk vindt voor Jeugd Veilig Verder. De klantenraad bepaalt zelf hoe vaak ze samen komen.

Deelnemen aan de de klantenraad is op vrijwillige basis. Je ontvangt wel een kleine onkostenvergoeding en eventueel reiskostenvergoeding.

klantenraad Jeugd Veilig Verder

Waarom zou je deelnemen aan de klantenraad?

Dat vertellen onze klantenraadleden graag zelf!