• ‘Als kind moet je veilig op kunnen groeien, goed verzorgd worden en kunnen ontdekken wie jij bent, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Soms zijn er problemen thuis waardoor dit lastig is. Wij zijn er voor jou en helpen de problemen thuis aanpakken. Zodat jij veilig verder kunt.’

    Anoek Janssen, gezinsmanager Jeugd Veilig Verder

Zo werken we

Nadat je bent aangemeld bij Jeugd Veilig Verder, krijgt je gezin een gezinsmanager. Dit is een medewerker van Jeugd Veilig Verder die samen met jullie een plan maakt om de problemen op te lossen. Wij werken altijd met één gezin, één plan, één gezinsmanager.

De gezinsmanager komt bij je thuis om de problemen en zorgen te bespreken. Dat doen we met alle gezinsleden samen. We luisteren naar je verhaal. Ook kijken we hoe je – ondanks dat het niet veilig zou zijn thuis – toch leert waar je goed in bent. Daarbij kan het gaan om sporten, zoals voetbal of dans, maar ook om hobby’s als koken, tekenen en andere activiteiten. De mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal kunnen ze helpen jouw toekomstperspectief te verbeteren. Want iedereen heeft talent; hier inspiratie uit halen en ermee aan de slag gaan, geeft nieuwe positieve energie waarmee je bouwt aan een veilig en zelfstandig bestaan.

Samen bekijken we hoe we jou en de familie waarin je opgroeit het best kunnen ondersteunen en welke hulp bij jullie past. Als het kan betrekken we hier, in overleg, ook familieleden, vrienden, kennissen of mensen uit je buurt bij. Mensen die je vertrouwt en die je graag willen helpen.

Gezinsplan
Het plan dat jullie maken heet het gezinsplan. In dit plan gaat het niet alleen over jou, maar over je hele gezin waarin je opgroeit. Er staat in hoe jij en het gezin waarin je opgroeit het beste kunnen worden ondersteund en welke hulp jullie nodig hebben. De gezinsmanager zorgt ervoor dat het plan dat jullie samen hebben gemaakt wordt uitgevoerd en dat iedereen doet wat is afgesproken.

Welke hulp?
Welke hulp precies nodig is, is in iedere situatie anders. Als duidelijk is welke hulp het beste bij jouw situatie past, gaan we ook met je regelen dat die hulp er komt. Jeugd Veilig Verder biedt die hulp zelf niet, maar schakelt wel de juiste hulpverleners  in. Het doel van de samenwerking is ervoor te zorgen je veilig kunt opgroeien en dat je de kans krijgt om je talenten te ontwikkelen en later goed voor jezelf te zorgen.

Als de hulp is gestart, houdt de gezinsmanager van Jeugd Veilig Verder in de gaten of het goed gaat met de hulp die jij krijgt. De gezinsmanager overlegt daarover met jou, de andere gezinsleden en de andere hulpverleners die jullie helpen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat de gezinsmanager altijd bij je thuis blijft komen. We willen graag dat jij en het gezin waarin je opgroeit zelf verder kunnen. In het gezinsplan spreken we dan ook af wat nodig is om uiteindelijk zonder Jeugd Veilig Verder door te gaan.