• ‘Als kind moet je veilig op kunnen groeien, goed verzorgd worden en kunnen ontdekken wie jij bent, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Soms zijn er problemen thuis waardoor dit lastig is. Wij zijn er voor jou en helpen de problemen thuis aanpakken. Zodat jij veilig verder kunt.’

  Anoek Janssen, gezinsmanager Jeugd Veilig Verder

Wat we doen

Alle kinderen hebben recht op een veilige opvoeding, moeten veilig kunnen opgroeien en zich goed kunnen ontwikkelen. Meestal lukt dat thuis, met het gezin. Of met hulp van familie, vrienden of andere bekenden. Ook als je bijvoorbeeld ruzie hebt met een van je ouders of zelfs bang bent voor wat ze zullen doen. Of als je ouders gaan scheiden en daarover heel veel ruzie hebben. Na een tijdje gaan zulke problemen vaak weer over, maar wat als dat niet zo is? Of als de problemen heel groot zijn? En je je niet veilig voelt? Als je wordt geslagen, uitgescholden, seksueel mishandeld of er is niemand die goed voor je zorgt? Dan is het belangrijk dat er iets verandert. Jeugd Veilig Verder helpt je dan ook graag. Samen met jou en je gezin kijken we hoe we de problemen op kunnen lossen. Zodat het thuis weer goed gaat en je uiteindelijk op eigen kracht weer verder kunt. Dat is het belang waar Jeugd Veilig Verder voor staat!

Ben je klant bij Jeugd Veilig Verder en heb je hulp nodig? Bel dan met je gezinsmanager of met het algemene nummer van Jeugd Veilig Verder.
Ben je nog geen klant bij ons, dan kun je voor hulp terecht bij:

 • De Kindertelefoon : 0800 0432
 • Veilig Thuis : 0800 2000
 • Het wijkteam bij jou in de buurt
 • Bij nood: bel 112

Hoe kunnen we helpen
Gaat het bij jou thuis niet goed, dan kan de hulp van Jeugd Veilig Verder Worden ingeschakeld. Hoe eerder Jeugd Veilig Verder dat gebeurt, hoe beter. Zo kunnen we voorkomen dat de situatie verder uit de hand loopt en ervoor zorgen dat jij een onveilige situatie niet als normaal gaat ervaren of zelfs ongewenst gedrag gaat kopiëren. Samen met jou, je gezin en je omgeving zoeken we naar oplossingen. Met als doel dat het thuis weer fijn wordt en jij en je eventuele broertjes of zusjes veilig kunnen opgroeien. Wij gaan hierbij uit van jouw talent. Want je kunt meer dan je denkt.

Hier heb je recht op:

 1. een ontwikkeling die past bij je leeftijd
 2. een goede verzorging
 3. een veilige omgeving
 4. structuur in je leven
 5. respect
 6. geborgenheid en steun van ten minste één volwassene
 7. mensen in je omgeving die je ondersteunen en aanmoedigen
 8. onderwijs
 9. opvoeders zonder al te grote problemen waarmee ze kinderen belasten
 10. een gezonde seksuele ontwikkeling