• ‘Als kind moet je veilig op kunnen groeien, goed verzorgd worden en kunnen ontdekken wie jij bent, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Soms zijn er problemen thuis waardoor dit lastig is. Wij zijn er voor jou en helpen de problemen thuis aanpakken. Zodat jij veilig verder kunt.’

    Anoek Janssen, gezinsmanager Jeugd Veilig Verder

Andere websites

www.kindermishandeling.nl

Algemene informatie over kindermishandeling voor kinderen vanaf 8 jaar.

www.feel-the-vibe.nl
Als je getuige bent van geweld, als je slachtoffer bent en ook als het huiselijk geweld nu is gestopt, is deze website voor jou. Je kunt hier andere jongeren ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Via de website kun je met hen chatten of met elkaar in contact komen.

www.kindertelefoon.nl
De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met de Kindertelefoon bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website.

Kindermishandeling.hetklokhuis.nl
Het bekende jeugdprogramma Klokhuis heeft een speciale site gemaakt over kindermishandeling. Hierop staan ook alle aflevering over kindermishandeling die onlangs zijn uitgezonden.

www.goetfoud.nl
Een website die in de vorm van een soort van ganzenbord informatie geeft over diverse vormen van geweld tegen kinderen.

www.drankjewel.nl
Soms worden kinderen mishandeld, verwaarloosd of misbruikt door een ouder die verslaafd is aan drank. Speciaal voor jongeren met een aan alcohol verslaafde ouder.

www.kinderrechten.nl
Bescherming tegen kindermishandeling is een van de rechten van ieder kind. Uitgebreide informatie over kinderrechten vind je op de site van het Kinderrechtencollectief.

www.yourright2choose.nl
Over liefde, vrije partnerkeuze, gearrangeerde en gedwongen huwelijken.

www.dekinderombudsman.nl
De Kinderombudsman controleert of de kinderrechten in Nederland worden nageleefd. De Kinderombudsman adviseert kinderen en jongeren over manieren waarop ze voor hun rechten kunnen opkomen.

www.pestweb.nl
Op deze website is veel informatie te vinden over pesten. Pestweb kan kinderen en jongeren die gepest worden ook hulp bieden via chat, e-mail of telefoon. Ze beantwoorden vragen, geven advies en bieden een luisterend oor aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

www.lentis.nl/zelfhulp/stichting-anorexia-en-boulimia-nervosa/
De Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa geeft voorlichting over het ontstaan, verloop en de behandelmogelijkheden van anorexia en boulimia aan patiënten, familieleden en hulpverleners.

http://www.kinderrechtswinkel.nl/
Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW) beantwoordt juridische vragen van kinderen en jongeren. Ook geven zij rechtshulp en voorlichting op basis- en middelbare scholen.